Procestechniek voor de leerling


Als je gaat leren  in de procestechniek wordt jij de mens achter de moderne apparatuur. Je krijgt te maken met werktuigbouw, elektro, chemie, voedselveiligheid, computerbesturingen en veel regeltechniek en dat is best boeiend!


Je controleert de stappen in het proces  en zorgt samen met enthousiaste teamgenoten voor een goed eindproduct.


Het is echt niet alleen een mannenberoep en lichamelijk zwaar. Wel is het zo dat je verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van het eindproduct.

Opleidingen Procestechniek

- Allround operator
- Technisch operator
- Laborant/analist

Procestechniek zorgt voor geweldig veel proces-opleidingen die bij jou kunnen passen

 

Procestechniek leren is een echte uitdaging maar vooral leuk wanneer je een opleiding af hebt gerond en in de werkelijke wereld van procestechniek je vaardigheden verder gaat uitoefenen.

Ben je geschikt?

Om in de procestechniek te kunnen werken is het belangrijk dat je graag in teamverband wil werken en gemotiveerd bent om meer te willen leren over de processen en van de mensen die daar al langer mee werken!
 

In het lijstje staan enkele kenmerken die passen bij de opleiding en het beroep. Kun je veel herkennen? Dan is procestechniek zeker iets voor jou!

Checklist
ik houd van afwisseling
ik vind werken met hightech machines leuk
ik werk graag met computers
ik heb aanleg voor techniek
ik wil graag uitzoeken hoe iets in elkaar zit

Werkgelegenheid?

In de procestechniek is de komende jaren veel werk te doen. Er is vraag naar Technische operators die de installaties in bedrijf stellen en die storingen oplossen en - nog liever - voorkomen.

 

In Noordoost-Brabant produceren veel bedrijven voedsel en drank voor mens en dier. Ook in de metaalindustrie  waar technische operators kant-en klare machines bouwen is veel werk te doen. Ook in de chemie en verpakkingsindustrie zitten bedrijven te springen om Technische operators.

 

Hieronder zijn een aantal video's waar jij in de toekomst zou kunnen stage lopen/werken!

Zit je verkeerd?

Procestechniek voor Ouders

Procestechniek voor Docent

Procestechniek voor Bedrijf