Allround operator

Wat doe je?

Als Allround operator heb je een veelzijdige baan. Je werkt samen in een leuk team en houdt je bezig met allerlei verschillende onderdelen van het productieproces. Je bedient in veel gevallen je eigen machine en bent bezig met het het bewaken van een proces vaak vanuit een speciale ruimte, de regelkamer. Daar volg je het proces op beeldschermen en stuur je het proces bij met de juiste instellingen. Je helpt mee met eerstelijns onderhoud.

Waar werk je?

In de procestechniek kan je bij diverse bedrijven aan de slag. De voedingsindustrie is de grootste industriële sector van Nederland, maar ook de pharmaceutische industrie, verpakkingsindustrie en machinebouw industrie kan jouw werkomgeving worden.

Wat verdien je?

Het salaris van een aankomend operator (met diploma) ligt zo tussen € 1.800,- en € 2.100,- bruto per maand. Als je meer ervaring hebt, kan dit uitlopen tot wel € 2.200,- of € 2.600,- bruto per maand, afhankelijk van je niveau. En omdat je vaak in de weekenden en 's avonds werkt, komen daar nog extra toeslagen bij. Dat kan oplopen tot honderden euro's extra.

Werktijden?

Je hebt vaak wisselende werktijden. Dat betekent dat je ook regelmatig 's avonds en in het weekend moet werken. Het voordeel daarvan is dat je vrij bent op andere dagen en je hebt meer vakantie. En... je verdient beter als je 's avonds, in het weekend of op feestdagen werkt!

Welke opleiding?

Als je All round operator wilt worden, ga je naar de mbo-opleiding van ROC de Leijgraaf of  KW1C. De Operator opleiding is een leuke en leerzame beroepsopleiding met voldoende variatie. Je kan jezelf met de opleiding ook nog eens verder ontwikkelen.

De toekomst!

Het beroep procesoperator kun je op verschillende niveaus (2, 3, 4) uitvoeren, afhankelijk van de opleiding die je gevolgd hebt. Hoe hoger het niveau, des te meer krijg je te maken met complexe processen en verantwoordelijkheden. Als je veel ervaring hebt of een extra opleiding volgt, kun je ook ploegleider of assemblage technicus worden. Dan ben je de baas over een groepje collega's.

Niet wat je zocht?

Technisch operator

Laborant/analist